jueves, 15 de marzo de 2012

DÍA MUNDIAL DO AUGA (22 de marzo)

O AUGA E A SEGURIDADE ALIMENTARIA este é o lema do Día Mundial del Agua 2012, que se celebrará o 22 de marzo próximo.
"El mundo tiene sed porque tenemos hambre"
Hoxe en día hay 7.000 millóns de persoas que alimentar no planeta e se prevé que haberá outros 2.000 millones máis para o año 2050. As estadísticas indican que todas as persoas beben de 2 a 4 litros de auga diario, sen embargo, a maior parte do agua que 'bebemos' está incorporada nos alimentos que consumimos: producir 1 kilo de carne de vacuno, por exemplo, consume 15.000 litros de auga, e 1 kilo de trigo  'bebese' 1.500 litros.
Afrontar o crecemento da poboación e garantir o acceso a alimentos nutritivos para todos esixe unha serie de medidas ás que todos podemos contribuir co seguinte:
  • Consumir productos que fagan un uso menos intensivo do agua.
  • Reducir o escandaloso desperdicio de alimentos; nunca consumese o 30% dos alimentos producidos en todo o mundo e o auga utilizada para producilos perdese definitivamente.
  • Producir máis alimentos, de mellor calidade, con menos agua.
  • Levar una alimentación saudable.
Animación feita pola ONU e a FAO para explicarnos a relación entre a auga e os alimentos. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario